Breaking news

Kogeltje rond: Paris Saint-Germain presenteert Dembélé als opvolger van Messi

Kogeltje rond: Paris Saint-Germain presenteert Dembélé als opvolger van Messi

12-08-2023 10:29 Laatste update: 10:37

Paris Saint-Germain heeft de komst van Ousmane Dembélé wereldkundig gemaakt. De aanvaller van FC Barcelona is de opvolger van de naar Inter Miami CF vertrokken Lionel Messi.

Dat Dembélé deze zomer een transfer maakt komt van de ene kant uit de lucht vallen, maar van de andere kant ook weer niet. De Fransman had een clausule in zijn contract waardoor hij voor vijftig miljoen euro overgenomen kon worden. Daar heeft PSG nu gebruik van gemaakt.

Waar ze in Parijs maar wat blij zijn met zijn komst, smaken de druiven in Barcelona zuur. De Catalanen hebben veel tijd en moeite in de speler geïnvesteerd, die onder meer door veel blessureleed nooit constant op hoog niveau wist te presteren. “Ik ben een beetje teleurgesteld in hem”, liet trainer Xavi al eerder los.

Bij PSG tekent Dembélé een meerjarig contract, waarvan de duur nog wel onbekend is. Bij Barcelona gaf hij in 127 competitiewedstrijden 34 assists en maakte hij 24 goals.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!