Nieuws

Vraagtekens bij vertrekwens Conceição: 'Hij gooit wel heel makkelijk de handdoek'

Vraagtekens bij vertrekwens Conceição: 'Hij gooit wel heel makkelijk de handdoek'

12-08-2023 08:30

Francisco Conceiçao wil vertrekken bij Ajax en dat is iets wat niet iedereen begrijpt. De aanvaller van de Amsterdammers gooit de handdoek wel heel snel, zo luidt één van de conclusies in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

Afgelopen week meldde Voetbal International dat Conceição een transferverzoek heeft ingediend bij Ajax. Daar willen de Amsterdammers niet aan en dat wordt door VoetbalPrimeur wel begrepen.

"Ik keek er een beetje van op eigenlijk. Hij speelt er pas een jaar en heeft niet veel kansen gekregen, ook niet in de voorbereiding, ze hebben Forbes gehaald maar ik denk wel van: ga nog even voor je kans", klinkt het.

"Het klinkt wel alsof hij heel makkelijk de handdoek in de ring gooit. Hij heeft natuurlijk bij Porto onder de vleugels van papa gespeeld en de gehele familie Conceição is een grote naam binnen Porto, maar dan ga je voor het eerst naar het buitenland en dan is dat misschien wel een reality-check."

"Er was een tijd dat elke Ajax-fan om hem riep van: geef hem de kans. Er was een tijd dat elke Ajax-fan om hem riep van: geef hem de kans. Maar nul goals, echt weinig rendement, maar er gaat wel dreiging van uit. Een uitleenbeurt in de Eredivisie is ook geen optie, daar is hij te goed voor."