Breaking news

Update: ook 1908 komt met bevestiging, Stengs gaat naar Feyenoord

Update: ook 1908 komt met bevestiging, Stengs gaat naar Feyenoord

24 juli - 10:42 Laatste update: 12:29
3

Feyenoord gaat de transfer van Calvin Stengs naar verwachting op korte termijn afronden, zo meldt Voetbal International. Daarnaast geldt Ayase Ueda van Cercle Brugge als topkandidaat om Danilo op te volgen in Rotterdam.

Maandagmorgen maakte De Telegraaf bekend dat Feyenoord zich concreet bij OGC Nice heeft gemeld voor Stengs, maar enkele uren blijkt dat de transfer volgens VI al zo goed als in kannen en kruiken is. Dat betekent dat de Rotterdammers de transfer van de Nederlander naar Royal Antwerp FC gaan kapen.

Inmiddels is er ook meer nieuws bekend over de details van de transfer. Volgens 1908 maakt Feyenoord meer dan zes miljoen euro over aan Nice, wat is bedrag is dat nog op kan lopen middels variabelen. Daarnaast hebben de Fransen ook een doorverkooppercentage bedongen, klinkt het.

Stengs geldt bij Feyenoord naar verluidt niet als de opvolger van de naar Rangers FC vertrekkende Danilo. Volgens VI geldt Ayase Ueda van Cercle Brugge als topkandidaat om de Braziliaan in De Kuip te doen vergeten. Sydney van Hooijdonk werd ook genoemd als mogelijke aanwinst, maar zijn naam wordt in het artikel van het weekblad buiten beschouwing gelaten.

Update: naast Voetbal International heeft ook fanmedium 1908.nl groen licht gegeven voor de transfer van Calvin Stengs. De verwachting is dat de aanvaller deze week nog wordt gepresenteerd door Feyenoord. Stengs tekent een vierjarig contract en moet alleen nog de medische keuring afronden. Feyenoord wilde pas in augustus in onderhandeling met Stengs, maar vanwege de interesse van Royal Antwerp moesten de Rotterdammers sneller in conclaaf. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!