Nieuws

'Danilo sloeg Ajax-voorstel af en wil transfervrij vertrekken uit Amsterdam'

'Danilo sloeg Ajax-voorstel af en wil transfervrij vertrekken uit Amsterdam'

25-01-2022 11:06

Danilo heeft een aantal maanden terug een contractvoorstel van Ajax afgewimpeld. De Amsterdammers wilden de Braziliaanse spits langer aan zich binden, maar de hoofdrolspeler zelf verkiest een transfervrije status boven een eventueel langer verblijf bij de koploper van de Eredivisie.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax het liefst nog iets wilde verdienen aan Danilo, waardoor hem een contractverlenging aangeboden werd. Dit sloeg de Braziliaan af, waardoor hij een transfervrije status vergaard. Wanneer de Amsterdammers toch nog iets aan hem willen overhouden, zal de club hem in januari moeten verkopen. Hoewel het AD spreekt van 'binnen- en buitenlandse interesse', is de kans dat dit gebeurt klein, aangezien Ajax Sébastien Haller (Afrika Cup) en Brian Brobbey (blessure) mist. 

In de zomer van 2017 werd Danilo voor twee miljoen overgenomen van Santos. Bij Jong Ajax maakte de aanvalsleider grote indruk, al kon hij in de hoofdmacht nooit overtuigen. Tijdens een huurperiode bij FC Twente leefde hij iets op, maar bij Ajax belandde hij vervolgens weer op het derde plan.