Nieuws

Ronaldo prijst Saudische competitie: 'Op korte termijn de Eredivisie voorbij'

Ronaldo prijst Saudische competitie: 'Op korte termijn de Eredivisie voorbij'

18-07-2023 09:26
3

Cristiano Ronaldo sluit een terugkeer naar het Europese voetbal uit. De Portugese superster beschouwt de Saudische competitie nu al als een hoger niveau dan de Amerikaanse MLS, terwijl zowel de Eredivisie als de Turkse Süper Lig volgens hem ook moeten vrezen.

Het Al Nasr van Ronaldo ging 5-0 ten onder tegen Celta de Vigo in een oefenduel. Na afloop ging de Portugees in op de vele Saudische transfers deze zomer. "Ik heb de deur naar Saudi-Arabië geopend. Nu volgen alle spelers. Mijn keuze om hier te gaan spelen was cruciaal om meer topspelers te kunnen halen. Dat is een feit. Toen ik naar Juventus ging was de Serie A zo goed als dood, maar toen werd het nieuw leven ingeblazen. Waar Cristiano gaat, wekt hij interesse op."

Ronaldo denkt dat er nog veel meer spelers zullen volgen. "Binnen een jaar maken steeds meer topspelers de overstap naar Saudi-Arabië", aldus de aanvaller. "Deze competitie zal op korte termijn de Nederlandse en Turkse competitie voorbij streven. En de Saudische competitie is nu al beter dan de MLS. Ik weet honderd procent zeker dat ik niet terugkeer naar een Europese club. Ik ben 38 jaar, maar het Europese voetbal heeft ook veel kwaliteit ingeleverd. De enige competitie die ertoe doet is de Premier League."