Transfernieuws

'Van Hooijdonk niet meer welkom bij Bologna, transfersom valt stuk lager uit'

'Van Hooijdonk niet meer welkom bij Bologna, transfersom valt stuk lager uit'

11-07-2023 15:42

Sydney van Hooijdonk lijkt niet terug te keren naar Bologna. Trainer Thiago Motta zou de Nederlandse spits hebben meegedeeld dat hij niet meer hoeft op te dagen in Italië. 

Volgens Voetbal international mag Van Hooijdonk op zoek naar een andere club. De Nederlander zou eerst nog komende woensdag meegaan op trainingskamp met de Italianen, maar ook dat gaat niet door. De club wilde Van Hooijdonk graag aan het werk zien, maar Motta denkt daar anders over en is ervoor gaan liggen. 

Van Hooijdonk ligt tot 2025 onder contract bij Bologna, maar zou nu mogen vertrekken bij de club. Aanvankelijk hing er een prijskaartje van ongeveer acht miljoen euro aan de spits, maar dit bedrag zal flink worden verminderd. Het is onduidelijk of het bedrag dusdanig laag wordt dat de Nederlandse (sub-)top zich zal gaan melden voor de speler. 

De spits was het afgelopen seizoen zestien keer trefzeker in de Eredivisie en zette zichzelf daarmee op de kaart. Bij Bologna doen Nederlanders Jerdy Schouten, Joshua Zirkzee en aanwinst Sam Beukema wel mee met het trainingskamp.