Nieuws

Iedereen was benieuwd naar Ünüvar, maar ik vond hem destijds niet zo goed

"Iedereen was benieuwd naar Ünüvar, maar ik vond hem destijds niet zo goed"

08-07-2023 08:04 Laatste update: 08:04

Nick Hengelman was niet onder de indruk van Naci Ünüvar, laat hij weten bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. De doelman speelde samen met het talent bij Jong Ajax.

"Ünüvar was één van de grootste talenten die bij Ajax rondliep", begint Hengelman. "Ik had wel eens van zijn naam gehoord, maar ik kwam net uit Zuid-Afrika. Persoonlijk kende ik hem niet. Iedereen was benieuwd hoe goed Ünüvar was. Ik vond hem destijds niet zo goed. Ik was niet bepaald onder de indruk van hem."

"Maar goed, die gasten zijn allemaal jong", vervolgt Hengelman. "Ze kunnen een slecht jaar hebben of er niet lekker in zitten. De klik met de trainer was er misschien niet. Dat kan aan zoveel factoren liggen. Dat jaar vond ik hem niet zo sterk."

"Het jaar erop, toen ik weg was, was hij volgens mij goed voor meer dan tien doelpunten en tien assists in de Keuken Kampioen Divisie. Ik kan alleen maar oordelen over wat ik heb gezien. Destijds was ik er niet van onder de indruk. Nu gaat hij naar mijn club FC Twente. Ik hoop dat hij het net zo goed gaat doen als het jaar bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie", klinkt het.

Andere talenten

Ünüvar maakte dan wel geen indruk op Hengelman, maar enkele andere talenten deden dat wel. "Als we het echt over talenten hebben", vervolgt de voormalig keeper. "Ik kan nog steeds niet bevatten hoeveel talent Ryan Gravenberch had. En Jurriën Timber. Daaronder had je nog Kenneth Taylor en Devyne Rensch, die een geweldig jaar had. Ik was echt onder de indruk van hem. Ik was ook onder de indruk van Quinten Timber, maar hij maakte niet zo'n grote stap als Jurriën", besluit hij.