Opinie

Lokhoff kent Slot, Bosz en Steijn en voorspelt kampioen: 'Heb echt van ze genoten'

Lokhoff kent Slot, Bosz en Steijn en voorspelt kampioen: 'Heb echt van ze genoten'

02-07-2023 11:47 Laatste update: 11:51

Ton Lokhoff denkt dat Feyenoord komend seizoen haar landstitel gaat prolongeren. De 63-jarige oefenmeester staat te boek als clubicoon van NAC Breda en werkte gedurende zijn carrière samen met de trainers die komend seizoen aan het roer staan bij de traditionele top drie; Arne Slot, Peter Bosz en Maurice Steijn.

Bosz en Steijn zijn allebei nieuw bij respectievelijk PSV en Ajax. De aanstelling van Steijn vond Lokhoff niet geheel onverwacht de meest verassende. "Bosz heeft natuurlijk ook al topclubs in het buitenland gehad. En Slot heeft het bij AZ ook al bewezen. En natuurlijk bij Feyenoord vorig seizoen. Als je kampioen wordt met een heel nieuw elftal. Dat is wel knap hoor. En met een straatlengte voorsprong. Ik heb echt genoten van Feyenoord", zo vertelt hij in gesprek met ESPN.

Volgens hem zijn de Rotterdammers volgend seizoen voor het eerst sinds decennia weer titelfavoriet. "Ik moet nog zien wie ze kan verslaan over een heel seizoen." Lokhoff had de speler Slot tussen 2003 en 2005 onder zijn hoede bij NAC. Hij vertelt hoe beide heren vaak samen over het spelletje spraken, bijna vriendschappelijk. "Ik was toen ook hoofdtrainer. Dat is toch een verschil. En Arne moest ik in die twee en een half jaar wel heel vaak uitleggen waarom dit, waarom dat. Die was er toen al heel veel mee bezig. En ja, ik heb hem ook wel eens op de bank gezet, haha."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!