Transfernieuws

'Wachten voorbij voor Leipzig: aanwinst binnen, club richt vizier op Geertruida'

'Wachten voorbij voor Leipzig: aanwinst binnen, club richt vizier op Geertruida'

30-06-2023 10:14 Laatste update: 10:18
1

RB Leipzig schakelt naar alle waarschijnlijkheid snel door richting de onderhandelingen met Feyenoord over Lutsharel Geertruida. Fabio Carvalho, één van de transfertargets van de Duitse club, heeft volgens Fabrizio Romano namelijk zijn overstap afgerond. Die Roten Bullen zouden eerst de Portugese middenvelder van Liverpool willen aankondigen, alvorens ze met Geertruida om de tafel gaan zitten.

De Italiaanse transferexpert was één van de eerste die donderdag de interesse van Leipzig in de Feyenoord-verdediger onthulde. Hij meldde eveneens dat er al oriënterende gesprekken werden gevoerd, maar Dennis te Kloese, de algemeen directeur van de Rotterdammers, ontkrachtte dat later weer. Volgens hem was dat 'nog niet serieus' en 'zeker nog geen concreet verhaal'. De kans lijkt echter groot dat de nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen zich in de komende dagen opnieuw meldt.

'Het moet voor alle partijen goed zijn en voornamelijk voor Feyenoord als belangrijkste partij', zo voegde Te Kloese eraan toe. De landskampioen hoeft Geertruida niet te verkopen. De spaarpot in De Kuip is in de afgelopen periode immers al flink gespekt door de transfer van Orkun Kökçü naar Benfica voor 25 miljoen euro. Geertruida’s contract is bovendien in maart verlengd en loopt nog tot medio 2025.

Geertruida, een jeugdexponent van Feyenoord en een geboren Rotterdammer, was een zeer belangrijke spil in het afgelopen kampioensseizoen. Hij speelde dertig competitiewedstrijden, scoorde daarin driemaal en gaf ook twee assists. Vooral zijn winnende goal in de uitwedstrijd tegen Ajax gaf de ploeg van Arne Slot een opmaat richting de titel. Eind maart maakte hij zijn debuut voor het Nederlands elftal.