Transfernieuws

'Liverpool zet zinnen op Leipzig-sensatie: afkoopsom vormt struikelblok'

'Liverpool zet zinnen op Leipzig-sensatie: afkoopsom vormt struikelblok'

28-06-2023 16:09 Laatste update: 16:10

Liverpool heeft zijn zinnen gezet op Dominik Szoboszlai van RB Leipzig, meldt The Athletic. De club schijnt deze week al gesproken te hebben met vertegenwoordigers van de 22-jarige aanvallende middenvelder. The Reds beschouwen de deal echter als 'erg lastig'.

Een obstakel voor Liverpool is de afkoopsom van 70 miljoen euro in het contract van Szoboszlai. Ondanks de berichten die tegenstrijdig zijn over de vervaldatum van deze afkoopclausule, is Liverpool zich ervan bewust dat het lastig gaat worden de deal rond te krijgen.

Bij Leipzig is de Hongaar een sleutelspeler op het middenveld. Dit seizoen was hij goed voor tien doelpunten in 48 wedstrijden. Naast zijn clubprestaties, heeft Szoboszlai ook 32 interlands voor Hongarije gespeeld. Volgens het Britse sportmedium is het belangrijk te melden dat deze mogelijke transfer niet gerelateerd is aan de verhuur van Fabio Carvalho aan Leipzig.

Mocht de transfer van Szoboszlai doorgaan, dan zou hij de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van RB Leipzig worden. Het huidige record is in handen van Christopher Nkunku en Naby Keïta die voor zestig miljoen euro naar respectievelijk Chelsea en Liverpool vertrokken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!