Transfernieuws

Fenerbahçe maakt komst Dzeko wereldkundig, Bosniër gaat spoedig contract tekenen

Fenerbahçe maakt komst Dzeko wereldkundig, Bosniër gaat spoedig contract tekenen

22-06-2023 09:53

Edin Dzeko vertekt van Internazionale naar Fenerbahçe. De 37-jarige Bosniër tekent een contract voor twee seizoenen in Istanbul. De Turkse club heeft de komst van de spits donderdagochtend aangekondigd op haar sociale mediakanalen.

In de komende uren worden de puntjes op de i gezet, waarna Dzeko, die twee weken geleden nog in de Champions League-finale speelde, zich officieel speler van Fenerbahçe mag noemen. Die finale werd overigens afgewerkt in dezelfde stad als wat nu zijn woonplaats gaat worden. In het Atatürk Olympic Stadium kon Dzeko met zijn teamgenoten niet voorkomen dat Manchester City uiteindelijk de cup met de grote oren won (1-0).

Dzeko speelde in totaal 101 wedstrijden voor Inter, waarin hij 31 keer scoorde. Zijn profcarrière in Europa kwam voornamelijk in de lift toen hij in 2009 kampioen van Duitsland werd met VfL Wolfsburg. Daarmee verdiende hij een transfer naar Manchester City, om vervolgens zes jaar lang uit te komen voor AS Roma. Sinds 2021 stond hij onder contract bij de blauwzwarte club uit Milaan.