Feyenoord maakt volgende transfer wereldkundig: Amerikaans international tekent

Feyenoord maakt volgende transfer wereldkundig: Amerikaans international tekent

21 januari - 08:57 Laatste update: 09:57
Eredivisie 0 Reacties

Cole Bassett versterkt de geleden bij Feyenoord. De Rotterdammers hebben de komst van de Amerikaanse middenvelder van MLS-club Colorado Rapids bevestigt. Hij wordt voor anderhalf jaar gehuurd met een optie tot koop. 

De twintigjarige Bassett speelde ondanks zijn jonge leeftijd maar liefst 75 officiële duels namens de ploeg uit de Verenigde Staten. Hij staat te boek als een groot talent. Technisch directeur Frank Arnesen is in zijn nopjes met de tweede versterking van deze transfperiode. "Cole is een typische box-to-box speler met een enorm loopvermogen", vertelt hij aan de clubsite.

In de zomer waagde de Stadionclub al (tevergeefs) een poging om Bassett te contracteren. "Zijn komst bleek toen nog niet haalbaar voor ons", zegt de Deense beleidsbepaler over die periode. "Heel mooi dat we het met deze huurconstructie en optie tot koop nu wel voor elkaar hebben gekregen, zodat hij dit seizoen al kan aansluiten bij de selectie."

Arnesen noemt Bassett een multifunctionele, tweebenige speler. "Hij heeft alles in zich om hier bij Feyenoord de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten en een nog completere speler te worden. Die tijd en dat vertrouwen krijgt hij ook." Deze week slaagde Feyenoord er ook al in Patrik Walemark te kopen van het Zweedse BK Häcken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie