Nieuws

'Suárez gaat voetbalschoenen aan de wilgen hangen wegens knieartrose'

'Suárez gaat voetbalschoenen aan de wilgen hangen wegens knieartrose'

20-06-2023 22:13

Luis Suárez gaat een punt achter zijn voetballoopbaan zetten. Dat meldt Germán García Grove, journalist van TyC Sports. Naar verluidt heeft de 36-jarige ex-Ajacied te veel last van zijn knie.

Suárez, die momenteel onder contract staat bij Gremio, zou bij de clubleiding aangegeven hebben dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen wil gaan hangen. Grove laat weten dat de Uruguayaanse vedette wil stoppen wegens knieartrose. De ex-Ajacied heeft nog een contract tot medio 2024 bij Gremio, maar de Braziliaanse club houdt wel rekening met een vertrek van Suárez. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de topspits het nieuws binnen afzienbare tijd wereldkundig maken.

De legendarische aanvalsleider maakte in 2005 zijn profdebuut voor het Uruguayaanse Nacional. Eén seizoen later maakte hij een transfer naar Nederland en streek neer bij FC Groningen. Via Ajax, Liverpool en FC Barcelona kwam Suárez terecht bij Atlético Madrid om vervolgens terug te keren naar Nacional. De 137-voudig international speelt sinds 2023 voor Gremio.