Nieuws

Mancini heeft 'vermoeide' selectie en rouleert tegen Oranje: 'Hij speelt zeker'

Mancini heeft 'vermoeide' selectie en rouleert tegen Oranje: 'Hij speelt zeker'

17-06-2023 17:40

Het Nederlands elftal speelt zondagmiddag de troostfinale van de Nations League tegen Italië. Daarin zal Oranje een ander Italië treffen dan dat tegen Spanje het geval was, liet bondscoach Roberto Mancini weten op de persconferentie.

Afgelopen donderdag nam Italië op tegen Spanje in de halve finale van de Nations League, die het in de slotfase met 1-2 verloor. Tegen Nederland maakt Mancini in ieder geval andere keuzes. In de spitspositie speelt niet Ciro Immobile, maar de genaturaliseerde Italiaan van Argentijnse komaf Mateo Retegui.

"Retegui? Hij gaat zeker spelen", aldus Mancini op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Oranje. De oefenmeester spreekt vervolgens over de fitheid van zijn selectie. "Er zijn veel vermoeide spelers, dus het team heeft wat rotaties nodig", klinkt het.

"Het wordt een wedstrijd van hoog niveau, ook al telt het niet mee voor de eerste plaats", vervolgt Mancini, die ook enkele spelers vroegtijdig uit zijn selectie heeft zien vertrekken. "We moeten ook rekening houden met de vele jongens die vertrokken zijn naar de Onder 20 en Onder 21", besluit hij.

Het duel tussen Nederland en Italië wordt zondagmiddag om 15.00 gespeeld. De Grolsch Veste in Enschede is het decor van de troostfinale.