Transfernieuws

'Feyenoord haalt jeugdige mandekker van Heerenveen en shopt ook in Spanje'

'Feyenoord haalt jeugdige mandekker van Heerenveen en shopt ook in Spanje'

17-06-2023 10:21

Timo Zaal vertrekt definitief van SC Heerenveen naar Feyenoord. Dat meldt Mikos Gouka, clubwatcher van het Algemeen Dagblad, zaterdagochtend op Twitter. De 19-jarige verdediger wordt transfervrij overgenomen door de Rotterdammers.

Zaal zou in eerste instantie in aanmerking komen voor het beloftenelftal. Feyenoord had hem al enige tijd in het vizier, maar een overeenstemming is nu pas bereikt. In het afgelopen seizoen speelde de mandekker annex middenvelder slechts één keer voor de hoofdmacht van de Friezen. Tegen FC Groningen, eind januari, mocht hij vlak voor het eindsignaal invallen.

Feyenoord zou naast de komst van Zaal ook bezig zijn met die van Jon Mikel Aramburu Mejías, aldus 1908.nl. Dat is een 20-jarige rechtsback die zowel een Venezolaans als Spaans paspoort heeft. Voor hem zou daarentegen een verhuurperiode aan FC Dordrecht in het verschiet liggen, de club waarmee de Rotterdammers nauw samenwerken. Datzelfde geldt voor Antef Tsoungui, die eerder al naar De Kuip werd gehaald.

In tegenstelling tot Zaal heeft Aramburu dit seizoen wel aardig wat wedstrijden gespeeld. Hij kwam maar liefst dertig keer in actie voor Real Únion, op het derde niveau van Spanje. Naar verluidt krijgt die club een kleine vergoeding van Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!