Wedstrijdverslag

Oranje zondag tegen Italië: Spanje reikt tot finale van de Nations League

Oranje zondag tegen Italië: Spanje reikt tot finale van de Nations League

15-06-2023 22:38 Laatste update: 22:46

Spanje heeft zich donderdagavond ten koste van Italië verzekerd van een plek in de finale van de Nations League. Het duel was iets minder spectaculair dan dat van Oranje en Kroatië, maar na de nodige kansen eindigde het in een 1-2 zege voor de Spanjaarden.

Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van de Italiaanse legende Silvio Berlusconi gingen Spanje en Italië vliegend van start. Na slechts drie minuten was het al raak in de Grolsch Veste. Na geschutter in de Italiaanse defensie was het Yeremy Pino die van een fout van routinier Leonardo Bonucci profiteerde.

Nog geen tien minuten later trok Italië de stand alweer gelijk. Na een overtreding in de zestien van Spanje was het Ciro Immobile die vanaf mocht aanleggen. De spits van SS Lazio maakte geen fout en corrigeerde de fout van Bonnuci. Italië besloot gas bij te geven en leek halverwege het eerste bedrijf ook op voorsprong te komen. Jorginho besloot Davide Frattesi weg te steken, die oog in oog met Unai Simon geen fout maakte. Helaas voor de Italiaan stond hij buitenspel en werd de goal na ingrijpen van de VAR afgekeurd.

Na de rust was het Spanje dat wat meer de druk kreeg op de Italianen. La Roja dacht op voorsprong te komen, maar Gianluigi Donnnarumma stond tot twee keer toe in de pad voor Álvaro Morata en Mikel Merino. Even later was het aan de andere kant Italië dat een grote kans kreeg. Weer was het Frattesi die dicht bij een goal was, maar nu stond Simon wel op de goede plaats.

In de laatste vijf minuten was het dan toch Spanje dat de finale van de Nations League wist te bereiken. Joselu, de routinier die sinds afgelopen interlandperiode bij de Spaanse selectie zit, kreeg de bal wat gelukkig voor de voeten en veranderde de bal op de juiste manier van richting. Dat betekent dat Kroatië-Spanje de finale van de Nations League is geworden.

Nederland neemt het op zijn beurt op tegen Italië. Om 14.30 wordt er afgetrapt in de Grolsch Veste.