Nieuws

Bayern München ontslaat directeuren Kahn en Salihamidzic ondanks behaalde titel

Bayern München ontslaat directeuren Kahn en Salihamidzic ondanks behaalde titel

27-05-2023 18:47
1

Direct nadat Bayern München de elfde titel heeft gepakt heeft de clubleiding algemeen directeur Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic ontslagen. Dat meldt de club op de eigen website.

Kah was zaterdagmiddag al niet aanwezig tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Köln, maar Salihamidzic wel. Direct na afloop liet de club weten dat de twee bestuurders volgend seizoen niet meer werkzaam zijn bij de club. Het tweetal wordt terechtgesteld voor het rommelige seizoen van Bayern.

Salihamidzic heeft de verantwoordelijkheid over de selectie, die dit seizoen niet is wat we normaal gesproken van Bayern gewend zijn. Kahn was het brein achter de trainerswissel die dit seizoen plaatsvond, waar Julian Nagelsmann werd ontslagen en Thomas Tuchel zijn plek innam. Dat wierp niet direct de gewenste vruchten af. Tijdens de buitengewone vergadering van de raad van commissarissen is besloten om afscheid van het tweetal te nemen.

Jan Christian Dreesen neemt de taken van Kahn over. De Duitser maakt al sinds 2013 deel uit van het bestuur en was verantwoordelijk voor de financiële situatie van de club. Daarnaast is Dreesen ook de vertrouwenspersoon van de bestuurlijke zwaargewichten Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge.