Nieuws

Hoe kan het ook anders: Haaland verkozen tot Premier League Speler van het Jaar

Hoe kan het ook anders: Haaland verkozen tot Premier League Speler van het Jaar

27-05-2023 13:35

Erling Haaland is verkozen tot Premier League Speler van het Jaar. De Noorse superspits werd afgelopen week kampioen met Manchester City, scoorde tot dusver 36 treffers in de competitie en staat komende maand nog in de finales van de Champions League en FA Cup.

De individuele prijs voor Haaland komt dus niet bepaald als een verrassing. De 22-jarige aanvaller verbreekt in het huidige seizoen het ene na het andere record. Zijn doelpuntenmoyenne in één seizoen bleek bijvoorbeeld genoeg om een 29 jaar oud record aan diggelen te schieten.

Het is de vierde keer op rij dat de prijs naar een speler van Manchester City gaat. In 2020 won Kevin De Bruyne hem, in 2021 ging hij naar Rúben Dias. Vorig jaar was de eer wederom aan De Bruyne.

Manchester City sluit komende zondag het Premier League-seizoen af met de thuiswedstrijd tegen Brentford. Op 3 juni staat de FA Cup-finale tegen Manchester United op het programma. Op 10 juni moet vervolgens de kroon op het werk worden gezet als Internazionale de tegenstander is in de Champions League-finale.