Nieuws

Siem de Jong hangt voetbalschoenen aan de wilgen: 'Bedankt, het was een eer'

Siem de Jong hangt voetbalschoenen aan de wilgen: 'Bedankt, het was een eer'

18-05-2023 17:14 Laatste update: 17:20

Siem de Jong beëindigt vrijdagavond zijn voetballoopbaan tegen FC Den Bosch, meldt De Graafschap. De 34-jarige middenvelder beleefde in 2011 zijn hoogtepunt in zijn profcarrière, toen hij Ajax naar de dertigste landstitel schoot.

"De droom begon bijna 30 jaar geleden naast Stadion De Vijverberg, toen Luuk en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen”, aldus Siem de Jong op de clubsite van De Graafschap. "Morgen (vrijdag, red.) speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer."

De Jong begon zijn voetballoopbaan in de jeugdopleiding van De Graafschap, waarna hij de overstap naar de jeugd van Ajax maakte. De zesvoudig Oranje-international debuteerde op achttienjarige leeftijd in de Amsterdamse hoofdmacht. Hij won in totaal vier landstitels, één KNVB Beker en één Johan Cruijff Schaal in de Nederlandse hoofdstad. Na zijn succesvolle periode bij Ajax maakte De Jong de overstap naar Newcastle United. Daarnaast kwam hij ook nog in actie voor PSV, Sydney FC, FC Cincinnati en SC Heerenveen. De 34-jarige middenvelder sluit zijn carrière af bij De Graafschap.