Nieuws

Vaessen oneens met scherpe regelgeving van de KNVB: 'Dit is mierenneukerij'

Vaessen oneens met scherpe regelgeving van de KNVB: 'Dit is mierenneukerij'

14-05-2023 10:32 Laatste update: 10:36

Etienne Vaessen is het niet eens met de huidige regelgeving van de KNVB omtrent het staken van wedstrijden. De RKC Waalwijk-goalie was zaterdagavond onderdeel van een klein protest, dat de spelers van FC Utrecht en RKC voerde.

Het duel tussen de Domstedelingen en de Waalwijkers werd twee keer stilgelegd omdat er twee keer een biertje werd gegooid na een goal van de thuisploeg. Met nog twee minuten op de klok moesten alle spelers wéér naar binnen en dat zorgde voor de nodige irritaties, wat leidde tot een protest toen het spel weer werd hervat. "De aanvoerders hadden dat met elkaar afgesproken. Michiel kwam naar me toe en zei: ’We hebben afgesproken dat we de bal aan de voet houden. Ik schiet de bal naar jou toe en dan moet jij ’m bij je houden", vertelt Vaessen bij de Telegraaf.

"Ik was ook echt niet meer teruggegaan voor twee minuten", vervolgt de doelman. "We maken een statement voor het publiek tegen het gooien van spullen, maar ook voor het naar binnen gestuurd worden met nog twee minuten op de klok. Ik vind dat we een beetje doorslaan. De eerste keer begreep ik het wel. Dat zijn de regels en daar moet je je aan houden. Maar bij de tweede keer komt een bekertje net op het randje van het veld. Kijk dan ook even naar de stand en dat er nog maar twee minuten gespeeld hoeven worden. Ik vind dat we een beetje doorslaan, dit is een beetje mierenneukerij. Natuurlijk is het goed dat spelers beschermd worden, als er met aanstekers wordt gegooid of als iemand geraakt wordt door een beker bier, maar we moeten niet gaan doorslaan."