Nieuws

'Olympiakos Piraeus ziet in Schreuder geschikte trainer voor volgend seizoen'

'Olympiakos Piraeus ziet in Schreuder geschikte trainer voor volgend seizoen'

26-04-2023 23:40

Een Grieks avontuur lonkt voor Alfred Schreuder. De oefenmeester, die eind januari werd ontslagen bij Ajax, staat op de radar bij Olympiakos Piraeus. Dat melden verschillende Griekse media.

Olympiakos ontsloeg begin april Real Madrid-icoon Míchel wegens het behalen van negatieve resultaten. De Grieken besloten de Fransman José Anigo aan te stellen als tijdelijke opvolger van de zestigjarige voetbaltrainer. De resultaten zijn sindsdien echter niet veel beter. Er werden namelijk drie nederlagen op rij geleden in de play-offs. Hierdoor bedraagt de achterstand op koploper Panathinaikos nu vijf punten.

Vanwege de teleurstellende prestaties van Anigo, is Olympiakos op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. In deze zoektocht is de Griekse grootmacht naar verluidt uitgekomen bij Schreuder. De vijftigjarige Barnevelder begon dit seizoen bij Ajax, maar op 27 januari op straat gezet na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. Eerder was hij hoofdtrainer bij 1899 Hoffenheim en Club Brugge. Ook was Schreuder assistent-trainer bij FC Barcelona onder Ronald Koeman.