Nieuws

'Geruchten verder gevoed: Bayern sprak al met beoogde opvolger van Kahn'

'Geruchten verder gevoed: Bayern sprak al met beoogde opvolger van Kahn'

26-04-2023 15:30

De schoonmaak in de Bayern München-top lijkt ervan te gaan komen. Volgens informatie van tv-zender Ran Sport zijn de dagen van CEO Oliver Kahn geteld en zijn de gesprekken met de beoogde opvolger inmiddels gestart.

Sinds Julian Nagelsmann ontslagen werd als trainer van Der Rekordmeister en Thomas Tuchel het stokje heeft overgenomen, verkeert de club in zwaar weer. Slechts twee van de zeven wedstrijden na het ontslag van Nagelsmann werden gewonnen, waarna de kritiek op sportief directeur Hasan Salihamidzic en Kahn flink toenam.

Ran Sport weet dat Axel Hellmann, bestuurder bij Eintracht Frankfurt, de voornaamste kandidaat is om het takenpakket van de de Bayern-baas over te nemen. Alhoewel zijn contract bij de regerend Europa League-winnaar tot medio 2027 doorloopt, zijn de eerste gesprekken al gevoerd. Kahn ligt tot medio 2024 vast in Beieren.

Eerder maakten zowel Der Kicker als BILD al melding van de bestuurlijke onrust binnen Bayern. Naast Kahn zou ook de positie van Salihamidzic ter discussie staan. Op 22 mei staat er een overleg van de raad van commissarissen gepland, waarna er verwacht wordt dat er knopen worden doorgehakt.