Opinie

Kökcü verklaart individueel topseizoen: 'Toen was ik na twee trainingen kapot'

Kökcü verklaart individueel topseizoen: 'Toen was ik na twee trainingen kapot'

20-04-2023 11:53

Orkun Kökcü is bezig aan een geweldig seizoen en maakt een fittere indruk dan ooit tevoren. Volgens de Feyenoord-captain heeft dat alles te maken met de aanwezigheid van Arne Slot bij de huidig kwartfinalist in de Europa League en een persoonlijk programma dat hij volgt.

Kökcü maakt deze jaargang onder meer indruk door in de slotfases van wedstrijden de ene na de andere sprint uit zijn lijf te persen. "Ik heb een combinatie gevonden tussen trainen bij Feyenoord en trainen in de sportschool", aldus de middenvelder in gesprek met de NOS.

Personal trainer Jordan Kroon begeleidt de Turks international. "Ik doe daar een total body workout. Conditie, kracht, alles eigenlijk." Die ondersteuning heeft Kökcü naar het volgende niveau getild. "Ik had in het begin van mijn carrière wel dat ik in de zeventigste minuut kramp kreeg en gingen de sokjes omlaag. Nu heb ik zoiets: na de zeventigste minuut is het moment voor mij om een goaltje te maken. Ik moet door."

Toen de spelverdeler zijn deelname aan het EK in 2021 terugkwam bij Feyenoord, begon de verandering al. "Arne Slot stond aan het roer en ik merkte gelijk dat de intensiteit een stuk hoger was. Ik dacht bij mezelf: ik kan het wel aan. Maar na twee trainingen was ik helemaal kapot. De aanpak van Slot is heel goed en dat kon je ook al zien bij AZ. Nu hebben wij het ook."