Nieuws

VN TV-gids: Welke wedstrijden worden er vandaag gespeeld? De duels op een rijtje

VN TV-gids: Welke wedstrijden worden er vandaag gespeeld? De duels op een rijtje

12-04-2023 06:30

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen is. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden vandaag.

Real Madrid-Chelsea FC

Real Madrid neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen het kwakkelende Chelsea in de kwartfinale van de Champions League. De Londenaren zijn in de Premier League terug te vinden op de elfde plaats, waardoor ze zich hoogstwaarschijnlijk alleen met de eindoverwinning in het hoogste UEFA-toernooi kunnen verzekeren van Champions League-voetbal komend seizoen. 

Chelsea neemt het op tegen Madrid, dat enkel de Champions League en de Copa del Rey heeft om het seizoen nog glans te geven. De achterstand op FC Barcelona in de Primera División bedraagt dertien punten. Een achterstand die niet meer in te halen lijkt. Beide elftallen zetten dus vol in op het miljardenbal, waardoor het een mooi affiche belooft te worden. 

Het duel tussen deze twee giganten begint om 21.00 uur en is te volgen op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

AC Milan-SSC Napoli

In de andere kwartfinale van de Champions League staat de Italiaanse kraker tussen AC Milan en Napoli op het programma. Laatstgenoemde is hard op weg om kampioen te worden in de Serie A met maar liefst zestien punten voorsprong op SS Lazio. Toch steken de Napolitanen niet in de beste vorm. Er werd dit weekend nipt gewonnen van Lecce, terwijl de ploeg van Luciano Spalletti 2 april nog met 0-4 onderuit ging in eigen huis tegen uitgerekend AC Milan. 

De Milanezen werden vorig seizoen nog kampioen in de Serie A. Dit seizoen moet de Italiaanse topploeg alles op alles zetten om zich te kwalificeren voor het miljardenbal via de Champions League zelf of de competitie. Milan staat met één punt voorsprong op Internazionale op de vierde plaats in de Serie A. De focus kan dus niet volledig op het UEFA-toernooi, maar het zal gezien de recente afstraffing van Napoli zeker een mooi tweeluik worden. 

Deze interessante wedstrijd begint eveneens om 21.00 uur en is te zien op Ziggo Sport en op Ziggo Sport Select.

Benieuwd naar de verdere wedstrijden van dinsdag 11 april? Neem hier dan een kijkje!