Transfernieuws

Dumfries: 'Hoop ooit terug te keren, deze club zit echt in mijn hart'

Dumfries: 'Hoop ooit terug te keren, deze club zit echt in mijn hart'

11-04-2023 12:32
1

Denzel Dumfries heeft zich op de clubsite van Sparta Rotterdam uitgesproken over zijn relatie met de club waar hij zes jaar geleden vertrok. De verdediger van Internazionale hoopt ooit nog minuten te maken op Het Kasteel en is de Rotterdamse club nooit uit het hart verloren.

De verdediger legde via SC Heerenveen en PSV de route af naar het buitenland en is inmiddels een grote meneer in Milaan. Dumfries is de club waar het allemaal begon in de Eredivisie echter voor altijd dankbaar. "Nog vaak denk ik terug aan mijn tijd bij Sparta. Tegenwoordig speel ik in de grootste stadions, maar de wedstrijden op Het Kasteel zijn me even dierbaar. Vanuit Italië volg ik Sparta op de voet. Natuurlijk kan ik niet altijd kijken, omdat het botst met m’n eigen wedstrijden, maar als ik kan zet ik ESPN aan en zit ik klaar om zo veel mogelijk van Sparta te zien."

Sparta staat zesde in de Eredivisie en kan volgend seizoen zomaar Europa in. De voorsprong op nummer negen NEC is maar liefst veertien punten. "Zoals elke Spartaan, geniet ik dit seizoen van de resultaten, maar ook regelmatig van het voetbal dat ze spelen. Het zou geweldig zijn als we Europa halen dit seizoen. Ik zeg expres we, want zo voelt dat voor mij: ik speel al zes jaar niet meer bij Sparta, maar ik blijf altijd Spartaan. Deze club is bijzonder voor me, Sparta zit echt in m’n hart."

Dumfries lijkt voorlopig nog niet te vertrekken uit het Europese topvoetbal, maar hoopt ooit nog eens bij Sparta aan te sluiten. "Inmiddels heb ik best veel gezien in het voetbal, meerdere clubs gehad, maar een club als Sparta is speciaal. Hoe mensen met elkaar omgaan, harmonieus, dat kenmerkt de club: het is een familie. Natuurlijk weet je nooit hoe een carrière loopt, maar ik hoop ooit terug te keren op Het Kasteel. Ik heb een heel sterk gevoel bij deze club, blijf altijd dankbaar voor de kans die ze mij gegeven hebben, dat gevoel gaat nooit meer weg."