Nieuws

Spakenburg krijgt opmerkelijk telefoontje na homofobe spreekkoren richting Simons

Spakenburg krijgt opmerkelijk telefoontje na homofobe spreekkoren richting Simons

05-04-2023 10:27 Laatste update: 10:43

Een anonieme beller heeft zich dinsdagavond gemeld tijdens het duel tussen Spakenburg en PSV en heeft de club verzocht zich te verdiepen in de spreekkoren richting Xavi Simons. De middenvelder van PSV werd door het thuispubliek vrijwel de hele wedstrijd lang uitgemaakt voor 'homo'.

De telefoonlijn van Spakenburg bleef in de avond relatief rustig, maar kreeg wel de nodige meldingen, meent het Eindhovens Dagblad. De telefoontjes gingen vooral over waarom de club op zondag niet kan voetballen. Een anonieme beller meldde zich eveneens om zijn woede te uiten richting het publiek van Spakenburg. De medewerker die opnam, zou het nieuws doorgeven aan de club, meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV liet zich al eerder uit over homofobe spreekkoren en voelt zich niet serieus genomen door de KNVB. Antisemitische spreekkoren worden wél aangepakt, terwijl homofobe spreekkoren worden genegeerd. In het duel met Ajax werd door enkele supporters nog 'alle boeren zijn homo' gezongen en hier werd niet tegen opgetreden door de bond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!