Nieuws

Aderlating voor Heitinga en Ajax: Rensch mist de beker-Klassieker tegen Feyenoord

Aderlating voor Heitinga en Ajax: Rensch mist de beker-Klassieker tegen Feyenoord

04-04-2023 10:20

Devyne Rensch is woensdagavond niet van de partij tijdens het duel tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip. De rechtsback was een twijfelgeval voor de Klassieker in de halve finale van de beker, maar gaat het duel volgens Voetbal International niet halen.

Woensdagavond strijdt Ajax voor de laatste kans op een prijs van deze voetbaljaargang. De Amsterdammers zullen zich willen revancheren voor het 0-0 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles van afgelopen zondag, maar treffer wel de koploper van de Eredivisie. Het verschil met Feyenoord bedraagt momenteel acht punten.

In Amsterdam was er goede hoop op een rentree van Rensch, maar tevergeefs. De rechtsback was er tegen Go Ahead ook al niet bij en ook de wedstrijd in De Kuip komt te vroeg. Het heeft er alle schijn van dat Jorge Sánchez rechtsback gaat spelen, net als tijdens de afgelopen twee Klassiekers het geval was.

Op Rensch na beschikt Ajax over een vrijwel fitte spelersgroep. Ahmetcan Kaplan is er wegens een langdurige blessure niet bij. Ook Steven Bergwijn maakt de overstap naar Rotterdam. De linksbuiten heeft wat pijntjes, maar kan gewoon spelen.