Nieuws

Simons 'loopt tegen frustraties aan' bij PSV: 'Die ben je volgend jaar kwijt'

Simons 'loopt tegen frustraties aan' bij PSV: 'Die ben je volgend jaar kwijt'

26-03-2023 11:35
3

In Eindhoven zijn ze bang dat Xavi Simons aan het einde van het seizoen vertrekt bij PSV. De revelatie oogt gefrustreerd en zou volgens Björn van der Doelen zomaar eens voor het geld kunnen kiezen als Ruud van Nistelrooy en co. zich niet plaatsen voor de Champions League.

Mocht PSV niet bij de eerste twee eindigen, dan is dat niet aan Simons toe te rekenen volgens Van der Doelen. "Dat is volkomen te begrijpen. Als je ziet in welke fase hij zit en hoe hij zich ontwikkelt, dan wil zo'n jongen gewoon door", aldus de oud-middenvelder van de Eindhovenaren in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Hij heeft verder ook met niemand iets te maken. Het gaat om zijn carrière en zijn ontwikkeling. Hij mag zelf zijn keuze maken."

"De komende acht wedstrijden zullen daar heel belangrijk in zijn", gaat Van der Doelen verder. "Als daarin goed wordt gespeeld, resultaten worden behaald en je tweede wordt, zal dat echt meespelen. En terecht. Als het een fiasco wordt, kun je niet verwachten dat zo'n jongen zegt: ik blijf toch maar gewoon zitten, want ik heb het hier goed naar mijn zin. Dat is ook fijn, maar hij heeft de potentie voor de wereldtop en het zou zonde zijn als hij dat niet zou doen."

Van der Doelen verwacht dat het negentienjarige talent aan het einde van het seizoen de deur achter zich dichttrekt bij PSV. "Simons ben je volgend jaar kwijt, ben ik bang", zei hij. "Die loopt ook tegen frustraties aan en dat is heel goed te begrijpen. Dat zou eeuwig zonde zijn, want hij maakt het verschil, hè?"