Nieuws

Ziekgemelde Dijks krijgt disciplinaire straf van Cocu: 'Het was niet handig'

Ziekgemelde Dijks krijgt disciplinaire straf van Cocu: 'Het was niet handig'

17-03-2023 16:32

Mitchell Dijks heeft een disciplinaire straf gekregen van trainer Phillip Cocu. De verdediger van Vitesse meldde zich het afgelopen weekend ziek, maar werd de avond daarvoor in het nachtleven van Purmerend gespot. 

Cocu kon zaterdag niet over Dijks beschikken voor het duel met Sparta Rotterdam (3-1 verlies) vanwege ziekte. Berichten op social media toonden Dijks vrijdagavond echter in een kroeg. De trainer heeft met Dijks gesproken. "Dat is weer opgelost. Het was niet handig. Het oordeel in de huidige maatschappij is snel daar. Zeker met social media. Het was allemaal niet zo zwart-wit als voorgesteld werd, maar het is wel iets waar hij beter over na moet denken", stelt Cocu tegenover De Telegraaf.

Volgens de trainer is het onderwerp inmiddels afgerond. "Daar hebben we een gesprek over gehad. En ik heb een maatregel genomen. Die heeft hij geaccepteerd en de spelersgroep is ervan op de hoogte", besluit Cocu. Wat voor straf Dijks precies krijgt, is onbekend. De verdediger is beschikbaar voor het duel met PSV, dat komend weekend op het menu staat.