Reactie

Kökçü wint, maar is klaar met achter komen: 'Kan wel een cassettebandje afspelen'

Kökçü wint, maar is klaar met achter komen: 'Kan wel een cassettebandje afspelen'

12-03-2023 22:12

Feyenoord moest zondagavond opnieuw diepgaan om een zege te boeken in de Eredivisie. In eigen huis werd een achterstand tegen FC Volendam in de tweede helft omgebogen: 2-1. Daardoor gaat de ploeg als koploper en met drie punten voorsprong richting de Klassieker in de Arena, die aanstaande zondag op het programma staat. Aanvoerder Orkun Kökçü is blij met wederom een overwinning, maar stelt wel een beetje zat te zatten van de continue achterstanden.

"Ik denk dat we aanvallend weer genoeg balbezit hadden, maar dit keer waren we verdedigend niet scherp", zo begint Kökçü voor de camera's van ESPN. "Dan komen ze in de counter vaak tot een kans en komt er ook een doelpunt uit. In de tweede helft hebben we het wel goed neergezet. Ik kan wel een cassettebandje opzetten. Ik ben wel klaar met steeds achter komen."

Volgens de middenvelder heeft het niets te maken met eventuele vermoeidheid. Feyenoord nam het op donderdag immers nog in Polen op tegen Shakhtar Donetsk (1-1). "Ik denk dat we op fysiek vlak genoeg goede performances hebben geleverd. Dat is bij ons geen probleem. Misschien is het een beetje frisheid om te weten waar het allemaal om gaat, of wat gemakzucht. Maar al met al zeg ik het weer: drie punten."

Zodoende wacht er een belangrijke week voor Feyenoord, als aanstaande donderdag Shakhtar op bezoek komt in de returns van de achtste finales van de Europa League en zondag de Klassieker tegen Ajax wacht. De Rotterdammers reizen als koploper en met drie punten voorsprong naar de Arena.

In dat weekend organiseert de KNVB wederom een OneLove-campagne, om zo aandacht te vragen in de strijd tegen racisme en discriminatie. Kökçü droeg tijdens de vorige geen regenboogarmband. Die werd destijds overgenomen door Gernot Trauner. Is hij komend weekend wél aanvoerder? "Dat ben ik wel van plan, maar ik hoe het ga invullen zien jullie dan wel."