Nieuws

Van Nistelrooij verklaart waarom Xavi Simons niet in de basis staat tegen ADO

Van Nistelrooij verklaart waarom Xavi Simons niet in de basis staat tegen ADO

02-03-2023 18:38 Laatste update: 18:53

Ruud van Nistelrooij bevestigt in aanloop naar het bekerduel met ADO Den Haag dat Walter Benítez de komende weken uit de roulatie ligt. Xavi Simons begint tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie op de bank wegens lichte fysieke klachten.

PSV maakte woensdag bekend dat Benítez de komende weken moet revalideren van een knieblessure. "Hij ligt er enige weken eruit helaas, dat is wat er speelt nu", vertelt Van Nistelrooij voor de camera van ESPN. "Drommel speelt niet alleen vanavond maar ook de volgende wedstrijden." De oefenmeester van PSV vindt het fijn dat Drommel vanavond in de beker zijn eerste minuten in lange tijd kan maken. "Hij kan nu wat wedstrijdritme opbouwen."

Simons, die dit seizoen al 34 keer aan de aftrap verscheen, begint donderdagavond op de bank. "Xavi heeft veel gespeeld dit seizoen, maar hij was ook wat ziekjes van de week. Hij had wat kleine klachten. Dat was de reden om hem eruit te halen", aldus Van Nistelrooij, die de gretige middenvelder in bescherming neemt. "Of hij daar begrip voor had? Hij begrijpt het niet, maar ook weer wel."

ADO Den Haag heeft de laatste elf wedstrijden niet meer dan één goal geïncasseerd. Ruud van Nistelrooij vindt dit een knappe prestatie, maar focust zich enkel op zijn eigen ploeg. "Wij moeten vandaag gewoon onze job doen, het niveau halen dat we kunnen halen. Dan is het minder belangrijk wat de tegenstander doet."