Exclusive

Waar en hoe laat zijn de Europese lotingen met Feyenoord en AZ te volgen?

Waar en hoe laat zijn de Europese lotingen met Feyenoord en AZ te volgen?

24-02-2023 09:00 Laatste update: 09:00

Na de uitschakeling van Ajax en PSV zitten er nog maar twee Nederlandse clubs bij de loting voor de Europese wedstrijden: Feyenoord en AZ. De Rotterdammers komen uit in de Europa League, terwijl de Alkmaarders het in de Conference League mogen laten zien. Wanneer en hoe laat is de loting eigenlijk? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Europa League

De loting voor de achtste finales in de Europa League is vrijdagmiddag om 12.00 en is te volgen op het open kanaal van ESPN. Feyenoord kan de volgende tegenstanders treffen: Juventus, Manchester United, Sporting Portugal, AS Roma, Bayer Leverkusen, Sevilla, Union Berlin en Shakhtar Donetsk.

Wat ook al bekend is voor de Rotterdammers is dat ze eerst een thuiswedstrijd spelen op 9 maart om vervolgens de uitwedstrijd op 16 maart af te werken. Dat zal met toeschouwers restricties zijn: in De Kuip moet een deel van de tribunes leeg blijven, uit mogen er helemaal geen supporters mee.

Conference League

Om 13.00, één uur later, wordt de loting voor de Conference League verricht. De trekking is net als bij die van de Europa League op het open kanaal van ESPN te volgen. AZ kan de volgende tegenstanders treffen: AEK Larnaca, Anderlecht, FC Basel, Fiorentina, Lazio, Lech Poznan, FC Sheriff en AA Gent stuiten.