Interview

Geen garantie op speeltijd voor 'herrezen' De Ligt: 'Hij heeft grote concurrent'

Geen garantie op speeltijd voor 'herrezen' De Ligt: 'Hij heeft grote concurrent'

07-10-2021 20:28

Louis van Gaal ziet dat Matthijs de Ligt 'uit de duisternis herrezen' is. De bondscoach is daar erg blij mee, maar stelt dat het geen garantie op speeltijd geeft voor De Ligt.

Op de persconferentie deelt Van Gaal zijn mening over De Ligt. "Hij is weer uit de duisternis herrezen, vind ik", begint hij. "Ik heb zijn laatste wedstrijden gezien en daarin zie je echt een vooruitgang. Daar ben ik dus heel blij mee."

Toch is het geen uitgemaakte zaak dat De Ligt zijn basisplek weer gaat heroveren bij Oranje. "Hij komt steeds dichterbij speeltijd, maar hij heeft met Stefan de Vrij een ongelofelijk grote concurrent", stelt Van Gaal. "De Vrij heeft het in de afgelopen drie wedstrijden fantastisch gedaan. Ik denk dat hij in twee van de drie wedstrijden de uitblinker was. Stefan de Vrij is dus in vorm en Matthijs de Ligt komt terug uit het dal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!