FC Barcelona en Man United houden elkaar in evenwicht na enerverende tweede helft

16-02-2023 20:40 Laatste update: 20:43

FC Barcelona en Manchester United hebben het heenduel in de Europa League met 2-2 gelijkgespeeld. Na een doelpuntrijke tweede helft werd duidelijk dat de return op Old Trafford alles bepalend zal zijn.

Met Tyrell Malacia, Wout Weghorst en Frenkie de Jong stonden er drie Nederlanders aan de aftrap in Camp Nou. Het duel begon redelijk tam, maar na een half uurtje spelen was daar de eerste grote kans. Weghorst kreeg de ultieme mogelijkheid om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, maar de spits stuitte op doelman Marc-André ter Stegen. Even later was namens United ook Marcus Rashford gevaarlijk, maar wederom stond Ter Stegen in de weg.

De wedstrijd kwam pas los in het tweede bedrijf. Marcos Alonso kopte Barcelona al snel op voorsprong uit een hoekschop, maar de Catalanen konden niet lang genieten van de openingsgoal. Enkele minuten bracht Rashford namelijk uit een lastige hoek de 1-1 op het scorebord. De wedstrijd was helemaal opengebroken. Na een uur spelen greep United zelfs de leiding door een eigen doelpunt van Jules Koundé.

Een kwartier voor tijd bepaalde Raphinha de eindstand op 2-2. De Braziliaanse aanvaller leek met een voorzet Robert Lewandowski te willen bereiken, maar zijn pass vloog er direct in. Volgende week wacht de returnwedstrijd op Old Trafford.