Nieuws

Feyenoord-cultheld Christian Gyan (43) overleden, aldus oud-ploeggenoot Kalou

Feyenoord-cultheld Christian Gyan (43) overleden, aldus oud-ploeggenoot Kalou

29-12-2021 16:20

Oud-Feyenoord speler Christian Gyan is op 43-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakt zijn oud-teamgenoot Bonaventure Kalou woensdag bekend op Instagram. De Ghanese verdediger was erg geliefd in Rotterdam tijdens en na zijn periode bij Feyenoord.

Het was bekend dat Gyan al enige tijd leed aan kanker, maar de Ghanees gaf twee maanden geleden zelf aan dat hij niet stervende was. Kalou was zes jaar lang ploeggenoot van Gyan bij Feyenoord en laat op Instagram weten dat zijn vriend de strijd tegen kanker heeft verloren. 'Rust zacht mijn broer. Je hebt hard gevochten. Mijn gedachten zijn bij Anita en de kinderen..', schrijft de oud-spits van Feyenoord.

Gyan groeide tussen 1997 en 2007 uit tot een ware cultheld in Rotterdam, door zijn grote inzet en positiviteit. Hij was één van de uitblinkers in de gewonnen UEFA-cup finale van 2002 tegen Borussia Dortmund. Na zijn carrière had Gyan het lastig zijn hoofd financieel boven water te houden en ging hij aan het werk in de Rotterdamse haven.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bonaventure Kalou (@bonaventure_kalou)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!