Nieuws

'De Ligt mag dankzij clausule voor lagere transfersom vertrekken naar Barça'

'De Ligt mag dankzij clausule voor lagere transfersom vertrekken naar Barça'

28-12-2021 19:51 Laatste update: 29-12-2021 06:57

Matthijs de Ligt heeft een speciale clausule in zijn contract staan waardoor hij voor een lager bedrag naar FC Barcelona kan vertrekken, wanneer deze club zich hem wil kopen. Dat meldt Diario SPORT.  

De geruchten over de vermeende interesse van Barcelona in De Ligt worden een nieuw leven ingeblazen met het nieuws waar SPORT mee uitpakt. De Spaanse krant schrijft dat de centrale verdediger voor een lagere transfersom mag vertrekken bij Juventus, wanneer de Blaugranas hem willen contracteren.  

'De clausule van 120 miljoen euro in het contract van de Nederlandse centrale verdediger daalt tot 75 miljoen als FC Barcelona zich meldt', schrijft het Spaanse medium. Het grootste struikelblok van een eventuele transfer is het honorarium van De Ligt. Bij Juventus toucheert de mandekker acht miljoen euro netto per jaar, dat dankzij variabelen met nog eens vier miljoen euro kan oplopen. Barcelona kan niet aan dergelijke financiële voorwaarden voldoen, gezien de nijpende economische situatie van de club.  

Een transfer van de Nederlander bij De Oude Dame lijkt niet bij voorbaat uitgesloten. De Turijnse club verkeert in financieel zwaar weer en lijken open te staan voor een vertrek van De Ligt. Naast de hoge marktwaarde die hij vertegenwoordigt, drukt De Ligt met zijn salaris ook zwaar op de begroting. Daarnaast heeft Juventus nog steeds niet volledig aan de betaalverplichting richting Ajax voldaan.