Reactie

Özyakup loopt leeg voor de camera's: 'Het boeit me niet dat ik heb gescoord'

Özyakup loopt leeg voor de camera's: 'Het boeit me niet dat ik heb gescoord'

11-02-2023 23:52

Oğuzhan Özyakup heeft een aantal zware dagen achter de rug. De Turk was zaterdagavond de matchwinner in het duel tussen FC Emmen en Fortuna Sittard (0-1), maar 'dat boeit hem niet zo veel'.

Özyakup scoorde een kwartier voor tijd voor Fortuna en liet als gevolg daarvan een shirt zien met de tekst ‘pray for Turkey’. Daarmee doelt de middenvelder natuurlijk op de aardbevingen die zich afgelopen week voordeden in Turkije en Syrië.

"Het boeit met op dit moment niet dat ik heb gescoord", begint Özyakup voor de camera’s van ESPN. "Winnen, verliezen, het maakt allemaal niet uit. De afgelopen dagen waren echt zware dagen voor ons. Je ziet dat iedereen op de wereld één is, iedereen leeft ermee."

"Mensen verliezen hun huis, opa’s, oma’s, kinderen. Ze moeten er hun hele leven mee gaan leven", vervolgt de leeglopende matchwinner, die niet heeft getwijfeld om te spelen. "Nee, dat niet. In ons team zitten allemaal topgozers. Iedereen vraagt elke dag hoe het gaat, je voelt dat iedereen erg meeleeft", besluit hij.