Nieuws

Qua voetbal kan hij fluitend mee bij Ajax en PSV, maar qua fitheid niet

"Qua voetbal kan hij fluitend mee bij Ajax en PSV, maar qua fitheid niet"

11 februari - 20:16 Laatste update: 20:20

Oussama Tannane kan voetballend gezien ‘fluitend’ mee bij Ajax en PSV, stelt Marciano Vink. De analist ziet echter dat er een aantal andere factoren zijn die dat niet mogelijk maken.

In een item bij De Eretribune op ESPN wordt Tannane genoemd. "Qua voetbal kan hij fluitend mee bij Ajax en PSV, maar qua fitheid niet", begint Vink. "Als je hem de kans zou geven bij een grote club, dan nog steeds niet, denk ik. Dit zit nou eenmaal in hem, dit maakt hem ook Tannane."

Theo Janssen wordt als voorbeeld genoemd van een speler die ooit wel de kans heeft gekregen bij Ajax, dat terwijl hij niet te boek stond als een op en top professional. "Maar bij hem zaten deze hele extreem gekke dingen er niet tussen", gaat Vink verder. "Bij Tannane is het én én. Ik denk dat hij een supermooie voetballer is. Wat hij kan met een bal en de traptechniek die hij heeft, is gewoon ongekend. NEC en Vitesse zijn alleen teams die zich inrichten naar Tannane."

"Zij willen de andere negen jongens echt opofferen voor hem. Op het moment dat je naar een grotere club gaat, lopen er nog meer spelers met de kwaliteiten die hij ook heeft. Die pikken dit niet, net als trainers. Betrouwbaarheid is namelijk een groot goed", besluit Vink.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!