Nieuws

Anita weer volledig in vorm bij RKC: 'Serieus overwogen om er mee te stoppen'

Anita weer volledig in vorm bij RKC: 'Serieus overwogen om er mee te stoppen'

11-02-2023 07:46

Vurnon Anita heeft zijn vorm weer helemaal terug gevonden bij RKC Waalwijk en kijkt uit naar de ontmoeting met Ajax komende zondag. Toch ging het enige tijd niet voor de wind met de middenvelder waardoor hij dacht aan stoppen.

Anita liep enkele jaren geleden een enkelblessure op en moest daarvoor onder het mes. Zijn herstelperiode duurde langer dan hij dacht en dat viel hem zwaar. "Er zijn momenten geweest dat ik serieus heb overwogen om ermee te stoppen", vertelt Anita tegenover De Telegraaf. "Dan liep ik weer te sukkelen en moest ik pijnstillers slikken. Of dan ging het één training goed en daarna weer drie keer niet. Mijn persoonlijke drive heeft me ertoe aangezet om door te gaan."

Komende zondag komt Anita meerdere oude bekenden tegen aangezien de verdedigende middenvelder na zijn blessure enige tijd meetrainde met Jong Ajax. "Ik trainde er met onder meer Kenneth Taylor, Brian Brobbey, Jurriën Timber en Devyne Rensch. Dat zijn allemaal jongens die ik zondag weer tegen kom." Ook trainer John Heitinga is geen onbekende voor Anita. "Hij zat bij de selectie toen ik op mijn zestiende bij Ajax debuteerde en met Oranje tegen Mexico en Finland gespeeld. In Engeland stonden we twee keer tegenover elkaar toen ik bij Newcastle en hij bij Everton en Fulham voetbalde. Het is mooi dat hij de stap naar hoofdtrainer kon maken en het is grappig dat we elkaar zo weer tegenkomen. Ik had de laatste jaren geen contact meer met hem. Maar we zullen vast even naar elkaar glimlachen."