Opstellingen

Van Nistelrooij maakt opstelling van PSV bekend: basisdebuut voor één aanwinst

Van Nistelrooij maakt opstelling van PSV bekend: basisdebuut voor één aanwinst

08-02-2023 18:04
1

Ruud van Nistelrooij heeft de opstelling van PSV voor het bekerduel met FC Emmen bekendgemaakt. De eerste basisplaats van Patrick van Aanholt is een feit.

Van Aanholt kwam afgelopen weekend tegen Feyenoord (2-2) noodgedwongen binnen de lijnen nadat Philipp Mwene van het veld moest wegens een hoofdblessure. Toen de 32-jarige linksback zijn handtekening in Eindhoven zette was er nog sprake van een opbouwend speeltraject, maar nu hij voor de tweede keer bij de PSV-selectie zit is er gelijk sprake van een basisplaats.

Dat geldt nog niet voor Thorgan Hazard. De aanvaller viel goed in tegen Feyenoord en kwam gelijk tot scoren, maar Van Nistelrooij begint met hem op de bank. Johan Bakayoko krijgt vooralsnog de voorkeur boven de Belg.

Zoals vooraf al aangekondigd speelt Joël Drommel alle bekerwedstrijden in plaats van Walter Benítez. Ook de naam van André Ramalho pronkt op het wedstrijdformulier. De Braziliaan is de vervanger van de geschorste Armando Obispo, die na de wedstrijd tegen Emmen nog één wedstrijd toe moet kijken. Olivier Boscagli maakt na lang blessureleed weer eens zijn opwachting in de selectie. 

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Simons.