Nieuws

Brobbey: 'We spelen nog om drie prijzen, wil topscorer van de Eredivisie worden'

Brobbey: 'We spelen nog om drie prijzen, wil topscorer van de Eredivisie worden'

02-02-2023 09:43

Brian Brobbey kan dit seizoen op de nodige kritiek rekenen na een moeizame periode bij Ajax, maar is vastberaden zich in de tweede seizoenshelft terug te knokken. De spits gelooft nog volop in een succesvol seizoen van zijn club én de topscorerstitel.

Brobbey spreekt over zijn doelen voor het seizoen met Ajax Showtime. De aanvaller zit met Ajax in een lastig parket, maar wil de strijd niet opgeven. "We zullen laten zien dat we het aankunnen. We moeten – en gaan – kampioen worden. We spelen om drie prijzen en kunnen die allemaal winnen. En ik wil topscorer worden van de eredivisie."

Ajax was de afgelopen jaren een grootmacht in de Eredivisie, maar valt dit seizoen terug. Het resulteerde in het ontslag van trainer Alfred Schreuder. "In het begin van het seizoen ging het best goed, daarna raakten we zoekende. De kritiek op Ajax wordt soms overdreven. Mensen die kritiek hebben, kennen de tactische afspraken ook niet", meent Brobbey.

De spits is zijn eigen transfersoap nog niet vergeten. De spits vertrok op jonge leeftijd naar RB Leipzig en werd teruggehaald. Wanneer Brobbey weer bij Ajax vertrekt, weet hij niet. "Ik ben al twee keer kampioen met Ajax geworden en dit seizoen verwacht ik dat de derde keer te worden. Dit seizoen ga ik dus ook voor de prijs van topscorer. Dat is niet per se een moment om weg te gaan, maar dan heb ik voor mijn gevoel wel wat laten zien bij Ajax. Zodra ik dat gevoel sterk heb, is alles mogelijk", besluit de spits.

Brobbey maakte tot dusver acht doelpunten in de Eredivisie en staat daarmee op een gedeelde vijfde plek. Tason Douvikas, Cody Gakpo, Vangelis Pavlidis en Xavi Simons maakten tot dusver meer treffers.