Transfernieuws

Officieel: Heerenveen legt voormalig PSV'er Bruma vast tot einde van het seizoen

Officieel: Heerenveen legt voormalig PSV'er Bruma vast tot einde van het seizoen

30-01-2023 21:16 Laatste update: 21:55

Jeffrey Bruma keert officieel terug naar de Eredivisie. De voormalig verdediger van PSV komt transfervrij over van het Turkse Kasimpasa en tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Het was al een tijdje bekend dat Bruma de overstap naar Heerenveen zou maken, maar maandagavond werd hij dan eindelijk gepresenteerd in Friesland. De verdediger maakte in 2013 de overstap van Chelsea naar PSV. In Eindhoven kende Bruma een zeer succesvolle periode. In 2015 en 2016 werd hij met PSV landskampioen. Dit leverde hem in de zomer van 2016 een transfer op naar VFL Wolfsburg. Sinds de zomer van 2021 speelde Bruma voor Kasimpasa, waar hij 26 keer in actie kwam.

Ferry de Haan is blij met de komst van Bruma. "Na de blessure van Sven van Beek wilden we ons graag versterken met een extra centrale verdediger. We zijn ontzettend blij dat we deze versterking nu in Jeffrey hebben gevonden. Met hem voegen we voor de rest van het seizoen een zeer ervaren verdediger toe aan onze selectie", aldus de technisch manager van Heerenveen op de clubsite