Heitinga debuteert met overwinning: Ajax met duidelijke cijfers langs Excelsior

29-01-2023 16:20
2

Ajax heeft de eerste wedstrijd onder interim-trainer John Heitinga met duidelijke cijfers gewonnen. De Amsterdammers wonnen met 1-4 van Excelsior en klimmen naar de vierde plek op de ranglijst.

Heitinga voerde een aantal wijzigingen door ten opzichte van de ontslagen Alfred Schreuder. Zo begon Owen Wijndal in de basis ten koste van Calvin Bassey. Mohammed Kudus begon als rechtsbuiten en aanvoerder Dusan Tadic had een rol in het centrum. Ajax begon scherp aan het duel in Rotterdam en maakte de aanvallende intenties kenbaar. Na een kwartier spelen kreeg de regerend landskampioen een strafschop toegewezen na een overtreding op Davy Klaassen. Tadic ging achter de bal staan en faalde niet: 0-1.

Na de openingstreffer werd Excelsior meerdere malen gevaarlijk vanuit vlijmscherpe counters. Couhaib Driouech ontsnapte drie keer, maar stuitte telkens op de uitstekend keepende Gerónimo Rulli. Tien minuten voor rust was het alsnog raak voor de thuisploeg. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi kopte raak vanuit een voorzet van Driouech. Op slag van rust stelde Ajax orde op zaken en kwam het via Klaassen op 1-2.

De tweede helft ging de Amsterdammers gemakkelijker af. Kudus tekende na een uur spelen de 1-3 aan met een heerlijk afstandsschot en in de slotfase bracht Devyne Rensch, eveneens met een heerlijk schot, de 1-4 op het scorebord. Ajax staat door de overwinning vierde in de Eredivisie met vijf punten achterstand op koploper Feyenoord. Excelsior blijft steken op de veertiende plek.