Nieuws

Van Nistelrooij beschikt over fitte Silva bij PSV: 'De ballen gaan er een keer in'

Van Nistelrooij beschikt over fitte Silva bij PSV: 'De ballen gaan er een keer in'

28 januari - 11:14

PSV kan zaterdagmiddag over een volledig inzetbare Fábio Silva beschikken. Volgens trainer Ruud van Nistelrooij kan de nieuwste aanwinst negentig minuten in actie komen wanneer hij dat nodig acht.

Silva werd afgelopen week gepresenteerd als nieuwste aanvallende aanwinst van de Eindhovenaren. De Portugees is gehaald voor de spitspositie, maar volgens Van Nistelooij is dat niet de enige plek waar hij uit de voeten kan. "Wij denken dat hij als spits, maar hij kan ook op andere posities voorin spelen", aldus de oefenmeester. "Hij is volledig fit, heeft meegetraind en we kunnen hem opstellen waar wij denken dat hij goed tot zijn recht komt."

Afgelopen dinsdag had PSV de grootste moeite om tot scoren te komen. In en tegen Emmen werd het 1-0 voor de thuisploeg, maar de Eindhovenaren misten de grootste kansen. "Zolang wij de kansen blijven creëren, gaan de ballen er absoluut een keer in. En volop ook, verwacht ik", besloot van Nistelrooij.

Naast Silva heeft PSV nog meer aanvallers tot zijn beschikking. Ook Luuk de Jong en Ismael Saibari keren terug in de wedstrijdselectie voor het duel met Go Ahead Eagles. Het tweetal keer terug van een blessure.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s