Nieuws

'The Guardian top-honderd beste voetballers: Messi eindigt op plek twee'

'The Guardian top-honderd beste voetballers: Messi eindigt op plek twee'

24-12-2021 10:02 Laatste update: 10:28

Robert Lewandowski is verkozen tot beste voetballer van 2021 door de gezaghebbende krant The Guardian. Lionel Messi eindigt op de tweede plaats en het podium wordt gecompleteerd door Liverpool-ster Mohamed Salah.  

Voor het tweede jaar op rij eindigt Lewandoski op de eerste plaats in de top-honderd van de Britse krant. Dat Messi eerder dit jaar werd verkozen tot Gouden Bal-winnaar – en dus niet de Poolse goalgetter – zorgde voor gemengde reacties uit de voetbalwereld. Na het mislopen van de individuele onderscheiding in 2020 wegens de coronapandemie, leek de aanvalsleider van Bayern München de gedoodverfde favoriet om de trofee dit jaar te winnen.  

Net als vorige jaargang eindigt Messi bij de kwaliteitskrant op de tweede plaats. Voor Salah is het de eerste keer dat hij in de top-drie eindigt. De Egyptische smaakmaker van The Reds eindigde bij de Ballon d'Or-verkiezing op de opmerkelijke zevende plaats: voor het FIFPro Elftal van het Jaar werd de dribbelaar niet eens genomineerd.  

De hoogstgeplaatste Nederlander op de lijst is Virgil van Dijk. De Oranje-captain bezet de 43ste plaats. Memphis Depay staat nog net binnen de top-vijftig op plaats 49. Vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar Cristiano Ronaldo moet het doen met de achtste plaats.