Transfernieuws

'PSV raakt overtuigd en start gesprekken met Everton om Branthwaite over te nemen'

'PSV raakt overtuigd en start gesprekken met Everton om Branthwaite over te nemen'

27-01-2023 17:03

PSV is overtuigd geraakt van Jarrad Branthwaite. De Eindhovenaren huren de centrale verdediger van Everton, maar doen verwoede pogingen om hem definitief over te nemen.

Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad praten Everton en PSV momenteel over de deal. Branthwaite zelf zou ook open staan voor een langer verblijf in Eindhoven, maar er zijn meerdere kapers op de kust. Ook AS Roma zou de 20-jarige verdediger op de radar hebben staan.

Volgens het ED zou er tussen de vier en vijf miljoen euro moeten worden neergelegd voor de verdediger, die nog een contract heeft tot medio 2025 bij Everton. De club uit Liverpool kan alle financiële toerijkingen gebruiken om nog extra versterkingen aan te trekken, aangezien het momenteel op een negentiende plaats in de Premier League staat.

De koopinteresse van PSV in Branthwaite komt ergens ook weer uit de lucht vallen. Eind vorig jaar was er nog sprake van dat Everton zijn huurling terug wilde halen, omdat hij te weinig aan spelen toekwam in Eindhoven.