Nieuws

Drie voormalig Eredivisie-spelers in top-tien: gigantisch transfergeweld in 2022

Drie voormalig Eredivisie-spelers in top-tien: gigantisch transfergeweld in 2022

26 januari - 14:33 Laatste update: 15:47
0

In het afgelopen jaar sneuvelden diverse transferrecords. Dat blijkt uit een rapport dat donderdag door de FIFA is gepubliceerd. Nooit eerder werden er door alle clubs bij elkaar meer geld uitgegeven aan spelers. Drie voormalig eredivisionisten behoren tot de top-tien duurste spelers van 2022.

In 2022 verruilden in totaal 20.209 profvoetballers de ene club voor de andere. Dat is een stijging van 11,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarbij moet worden aangetekend dat die cijfers een enigszins vertekend beeld geven doordat minder spelers van club wisselden door de coronapandemie. In 2.843 van alle transfers werd een vergoeding betaald.

Een kleine 6 miljard euro werd er wereldwijd uitgegeven aan nieuwe spelers, 33,5 procent meer dan in 2021. Engeland spande de kroon en gaf het duizelingwekkende bedrag van 2 miljard euro uit aan spelers. Van alle competities incasseerde Frankrijk het meeste geld: een kleine 680 miljoen euro zagen de clubs op hun rekeningen worden gestort.

De tien duurste transfers van het afgelopen kalenderjaar zorgden voor liefst 12,5 procent van het totaal aan transfersommen gespendeerde bedrag. In dat bijzondere lijstje bevinden zich drie spelers met een verleden in de Eredivisie: Antony, Matthijs de Ligt en Alexander Isak.

De tien grootste transfers op volgorde volgens het FIFA-rapport:

  1. Aurélien Tchouaméni
  2. Darwin Nuñez
  3. Antony
  4. Casemiro
  5. De Ligt
  6. Ferran Torres
  7. Erling Haaland
  8. Alexander Isak
  9. Luis Díaz
  10. Raphinha

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie