Nieuws

Schmidt over 'dapper' Go Ahead Eagles: Goed instellen op deze tegenstander

Schmidt over 'dapper' Go Ahead Eagles: "Goed instellen op deze tegenstander"

22-12-2021 12:37 Laatste update: 14:31

PSV neemt het donderdag in de laatste wedstrijd voorafgaand aan de winterstop op tegen Go Ahead Eagles. Trainer Roger Schmidt noemt de ploeg van Kees van Wonderen 'dapper' en waakt voor countermogelijkheden voor de bezoekers.  

Op de persconferentie blikt de Duitse oefenmeester vooruit op het duel met de tegenstander uit Overijssel. "Ze zijn goed georganiseerd en kunnen er goed uitkomen met een counter. Dat is waar ze op loeren en waar wij ons goed moeten tegen wapenen", begint de coach. "Ik heb in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles geroepen dat het de beste tegenstander tot dan toe was. Ik vind het ook nog een meer dan uitstekende ploeg. Ze zijn goed georganiseerd en durven er met veel spelers uit te komen. Wij moeten dat voorkomen."

Een zege in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar volstaat voor de Brabanders om de winterstop in te gaan als koploper. "We hebben de energie en zijn ook in staat om kansen te creëren. Wel moeten we geduldig zijn en zorgen dat we ons goed instellen op deze tegenstander, die tegen ons eerder dit seizoen een goede wedstrijd speelde", refereert Schmidt aan de nipte 1-2 zege in de uitwedstrijd dit seizoen.  

PSV kampt met een ware blessuregolf. Ritsu Doan Armino Bruma, Eran Zahavi, Davy Pröpper, Noni Madueke en Ryan Thomas ontbreken met blessures. Schmidt heeft voor de ontmoeting met The Eagles zestien veldspelers en drie keepers tot zijn beschiking. "Het zou geen verrassing zijn als Yorbe in de basis begint", hint de Duitser op een basisplaats van Yorbe Vertessen. Met twee goals vervulde de jonge Belg afgelopen speelronde een hoofdrol tijdens de 1-4 overwinning van de Eindhovenaren op bezoek bij RKC Waalwijk.

Schmidt stelt zich als doel de Eredivisie dit kalenderjaar als koploper te besluiten. "Iedereen komt uit voetbalfamilies. Natuurlijk zal het bij het kerstdiner ook over andere dingen gaan, maar je weet dat uiteindelijk iedereen begint over het voetbal. Dan praat ik toch liever als de koploper van de Eredivisie dan als de nummer twee. Dat geeft toch leukere gesprekken..."