Nieuws

Schreuder: 'Als je het wedstrijdverloop ziet, moet je met een punt leven'

Schreuder: 'Als je het wedstrijdverloop ziet, moet je met een punt leven'

14-01-2023 23:50

Ajax wist zaterdagavond voor de vijfde keer op rij niet te winnen in de Eredivisie. In eigen huis kwamen de Amsterdammers met tien man niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente. Trainer Alfred Schreuder weegt na afloop de plussen tegen de minnen af voor de camera's van ESPN.

"Ik vond dat we nerveus begonnen en dat is slecht voor ons doen", aldus Schreuder. "In een thuiswedstrijd wil je dominant zijn. Ik heb dit eerlijk gezegd niet zien aankomen, want we hebben een goede trainingsweek achter de rug. Dan zie je toch dat we zo beginnen. Twente rook bloed en kreeg meteen twee goede kansen."

Devyne Rensch ontving na een halfuur de rode kaart door de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel neer te halen. Volgens Schreuder heeft zijn ploeg het daarna goed gedaan. "We hebben het na de rode kaart uitstekend gedaan en goede kansen gecreëerd. Kenneth Taylor was het dichtstbij. 0-0 is normaal te weinig, maar als je het wedstrijdverloop ziet, moet je ermee leven."

De oefenmeester stelt dat bij de charge van Rensch tactisch het een en ander niet goed stond. "Er was een overname van Edson (Álvarez, red.) op Timber. Als Edson centraal blijft is er niets aan de hand, maar Van Wolfswinkel doet dit heel slim. Met een man minder is het vervolgens makkelijker verdedigen, omdat de ruimtes heel klein worden. Het lijkt daardoor dat Twente goed speelt, omdat wij niet doordekken." Rensch ging zelf nog geblesseerd naar de grond en werd onderzocht in het ziekenhuis, maar volgens zijn trainer zijn de eerste berichtgevingen positief.

Tenslotte ging Schreuder nog in op een aantal andere zaken. Het treffen met Feyenoord van volgende week zondag bijvoorbeeld. Is Ajax nerveus? "Nee. We willen iedere wedstrijd winnen. Het maakt niet uit tegen wie we spelen." En de bekerloting, tegen FC Twente? "Mooie loting, prima."