Transfernieuws

Britse tabloids: Aubameyang op weg naar Chelsea-uitgang, Spaanse interesse

Britse tabloids: Aubameyang op weg naar Chelsea-uitgang, Spaanse interesse

11-01-2023 12:29

Met de aanstaande transfer van João Félix naar Chelsea, lijkt de rol van Pierre-Emerick Aubameyang op Stamford Bridge definitief uitgespeeld. De Gabonees zou op zijn beurt op de nominatie staan om de omgekeerde weg naar Atlético Madrid te bewandelen.

Dat melden zowel de Engelse tabloids The Daily Mail als The Mirror. De 33-jarige spits hoeft op niets te rekenen onder Graham Potter en startte in november voor het laatst in de Chelsea-basis. Onder de voorganger van de Engelsman, Thomas Tuchel, vond Aubameyang zich nog steevast terug vanaf de aftrap.

Een eventuele transfer van Aubameyang staat los van de nog te bevestigen huurdeal van Félix naar Londen. Volgens The Daily Mail zijn meerdere Spaanse partijen geïnteresseerd in het inlijven van de international. Het is nog niet duidelijk of Atlético inzet op een permanente transfer of op een huurdeal. Het contract van Auba in Engeland loopt nog anderhalf jaar door.

Chelsea betaalde in de afgelopen zomerse transferperiode nog twaalf miljoen euro aan FC Barcelona om de voormalig aanvoerder van stadsgenoot Arsenal in te lijven. Imponeren in dienst van The Blues wist Aubameyang niet. In zestien optredens, verdeeld over 813 minuten, was het drie keer raak en bereidde. Eenmaal gaf hij een assist.